Wednesday, March 5, 2014

Οι θαυματουργές ιαματικές ιδιότητες του Θαλασσινού νερού


Οι θαυματουργές ιαματικές ιδιότητες του Θαλασσινού νερού

Με χαρά μου θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μία γνώση που ήρθε σ’ εμένα εδώ και 10 μέρες σχετικά με το νερό της θάλασσας. Ότι δηλαδή το νερό της θάλασσας πίνεται και μάλιστα είναι πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό. Ίσως να το έχετε ακούσει ή να το ξέρετε ήδη, εγώ ομολογώ πως δεν είχα ιδέα. Ε, κάτι γαργάρες τα καλοκαίρια για το λαιμό τις έκανα, αλλά ως εκεί.

Τα χημικά στοιχεία του περιοδικού πίνακα
Το νερό της θάλασσας περιέχει όλα τα χημικά στοιχεία του περιοδικού πίνακα και αυτό το κάνει ιδιαίτερα ωφέλιμο ειδικά τώρα που οι τροφές δεν είναι τόσο πλούσιες σε ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Ο οργανισμός μας έχει την ίδια σύσταση με το θαλασσινό νερό μόνο που έχουμε 9% άλατα  αντί για 36% που έχει το θαλασσινό νερό, γι’ αυτό και το καλύτερο είναι να το πίνουμε ισοτονικό, δηλαδή 1 μέρος θαλασσινού νερού με 3 μέρη γλυκού νερού. Μπορούμε να το πιούμε και κατευθείαν, υπερτονικό όπως ονομάζεται, αλλά τότε θα πρέπει να πίνουμε γουλιές μόνο ανά μεγάλα διαστήματα. Μπορούμε επίσης να μαγειρεύουμε με θαλασσινό νερό, το οποίο έχω ξεκινήσει και κάνει απίστευτα νόστιμα τα φαγητά..

René Quinton
Ο René Quinton (Γαλλία 1866-1925) ήταν ο πρώτος που έκανε συστηματικά έρευνες με το θαλασσινό νερό και ανακάλυψε αξιοσημείωτες ομοιότητες με το πλάσμα του αίματος . Γιάτρεψε χιλιάδες παιδιά και ενήλικους από θανατηφόρες αρρώστιες με μετάγγιση θαλασσινού νερού. Όμως η έλευση των αντιβιοτικών και των εμβολίων ‘έθαψαν’ τις θαυματουργές αυτές ανακαλύψεις οι οποίες δεν μπορούσαν να αποφέρουν τα υπέρογκα κέρδη που αποκομίζουν σήμερα οι φαρμακοβιομηχανίες. Τελευταία που η πόση του θαλασσινού νερού απέκτησε και πάλι δημοτικότητα, πωλούνται στα φαρμακεία αμπούλες των 10γρ. θαλασσινού νερού ‘QUINTON’  http://www.plasmaquinton.com/quinton-hypertonic.php σε συσκευασίες των 30 προς περίπου 30€ (δηλαδή περίπου 90€ το λίτρο!!!). Εδώ στη Βαρκελώνη, βρίσκουμε και στα υπερμάρκετ (CarrefourCorte InglesIpercor) μπουκάλια θαλασσινού νερού πολύ πιο φτηνά επειδή προορίζονται μόνο για μαγείρεμα.


Δυστυχώς, η βιβλιογραφία και τα βίντεο (στο Υοutube) είναι στα ισπανικά,  έψαξα στα αγγλικά αλλά βρήκα ελάχιστες αναφορές. Μάλλον γιατί αυτοί που ‘ξύπνησαν’ τη θαμμένη γνώση του Quinton και τη διαδίδουν παγκοσμίως  είναι Ισπανοί και Λατινοαμερικάνοι: ο Laureano Dominguez (δημοσιογράφος και ερευνητής από την Κολομβία), ο γιατρός Angel Gracia, κάτοικος Βαρκελώνης, ο οποίος στα 81 του χρόνια είναι η ζωντανή απόδειξη του ωφέλιμου του θαλασσινού νερού , η γιατρός Maria Teresa Ilari, γεννημένη στην Καταλονία και τώρα κάτοικος Νικαράγουας, το ίδρυμα AquaMaris με έδρα στην Βadalona της Καταλονίας. Μάλιστα στη Νικαράγουα η πόση θαλασσινού νερού έχει αναγνωριστεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και χορηγείται δωρεάν από τις 80  ‘θαλάσσιες κλινικές’ (dispensarios marinos) που υπάρχουν εκεί. 

ΠΩΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ

Για συλλογή νερού από τη θάλασσα, είναι καλύτερο νωρίς το πρωί και όσο πιο βαθιά τόσο καλύτερα. Αν όμως έχει βρέξει, ν’ αφήσουμε 3-4 μέρες να περάσουν από την μέρα που έβρεξε.
                    
 Ο ιδανικότερος τρόπος  να μαζέψει κανείς νερό είναι: 

Να βάλει το μπουκάλι κλειστό μέσα στη θάλασσα, λίγα εκατοστά από την επιφάνεια, να το ανοίξει μέσα στη θάλασσα και μόλις γεμίσει το μπουκάλι να το κλείσει (μέσα στη θάλασσα) και μετά να το βγάλει έξω.  Έτσι δεν μπαίνει νερό από την επιφάνεια της θάλασσας. Αν βάλει κουβά, ας τον πετάξει βαθιά στη θάλασσα κι ας τον τραβήξει γρήγορα έξω.
Το νερό της θάλασσας επειδή έχει υψηλή αναλογία σε αλάτι δεν χαλάει και μπορεί να συντηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα (6 μήνες – 1 χρόνος) φτάνει να μην το βλέπει ήλιος. Μπορεί να φυλαχθεί σε πλαστικά μπουκάλια.

ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΝΕΡΟΥ

Για εσωτερική χρήση (πόση), ο ιδανικότερος τρόπος είναι να γίνει ισοτονικό, δηλαδή ένα μέρος θαλασσινού νερού με τρία μέρη γλυκού νερού. Αυτή η αναλογία (1 προς 3) αντιστοιχεί στην αναλογία νερού-αλάτων του οργανισμού μας και έτσι αφομοιώνεται εύκολα. Απλά, ας έχει κανείς στο νου του, ότι τις πρώτες φορές λόγω της ελαφράς καθαρτικής και αποτοξινωτικής δράσης του μπορεί να φέρει διάρροιες ή μαλακές διαρροϊκές κενώσεις. Αυτό είναι φυσιολογικό. Καθαρίζει μ’ αυτό τον τρόπο τον οργανισμό.
    Καθημερινά μπορεί κανείς να πίνει 2-3 φορές, από ένα ποτήρι 250ml κάθε φορά, στο οποίο τα 70ml θα είναι θαλασσινό νερό και τα υπόλοιπα γλυκό νερό. Μπορεί να στύβει και λίγο λεμόνι. Τώρα το χειμώνα, μπορεί να ζεσταίνει το γλυκό νερό που θα βάλει μέσα, ώστε να γίνεται χλιαρό και να απορροφάται πιο εύκολα. Μπορεί να πίνει ένα ποτήρι όταν ξυπνήσει, ένα ποτήρι 1-2 ώρες πριν το φαγητό και ένα το απόγευμα. Πριν το βραδινό ύπνο, βοηθάει στη δυσκοιλιότητα. 1/2 - 1 ώρα πριν το φαγητό, βοηθά στη μείωση του βάρους. 
    Ο καθένας που θα ξεκινήσει να πίνει, θα δει από μόνος του πόσο ζητάει ο οργανισμός του. Υπάρχουν άνθρωποι που πίνουν ευχάριστα και μεγαλύτερη ποσότητα καθημερινά και άλλοι που προτιμούν λιγότερο. Εξαρτάται από τον κάθε οργανισμό, την ιδιοσύστασή του και τις ανάγκες του.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

          OCEAN PLASMA   http://oceanplasma.org/index.html ΑΓΓΛΙΚΑ

        Ισπανικό site, αλλά έχει μετάφραση στα αγγλικά, πατώντας την αγγλική    
         σημαιούλα δεξιά  http://www.aquamaris.org/ 

Laureano Dominguez: La Cura Marina y el Plasma de Quinton (Κείμενο, Ισπανικά)
 http://www.mind-surf.net/dfir/page5.html 

Συνέντευξη με τη γιατρό Maria Teresa Ilari (Iσπανικά). 
http://www.unmundodebrotes.com/2013/04/agua-de-mar-entrevista-a-la-dra-maria-teresa-ilari/


Μediterranea---ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΜΦΙΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΚΕΤ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ  
http://www.aguademar.es/en#node-2

ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΟΡΕΠΑΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Centro de Talassoterapia Marítim. CEM Marítim. Passeig Marítim, 33, 08003 BarcelonaT 932240440 maritim@claror.org   http://www.claror.cat/maritim/pagina/maritim-talassa
 
 
 YOUTUBE

René Quinton y su descubrimiento  (Αγγλικά, υπότιτλοι στα Ισπανικά)

Seawater (Iσπανικά, υπότιτλοι στα Αγγλικά)

Nτοκιμαντέρ: La fuente de la vida (Η πηγή της ζωής)- Ισπανικά
https://www.youtube.com/watch?v=FQzFqLUpMmU&list=WLA7AFC17C28EDA10B

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
Ειρήνη, Αγάπη, Αρμονία