Saturday, February 22, 2014

Κράτος και Θρησκεία


Κράτος και Θρησκεία

Η πολιτεία δεν μπορεί να δομηθεί ξέχωρα από την πνευματικότητα ή την θρησκεία καλώς εννοούμενη (δεν εννοώ την καθολική, την ορθόδοξη που είναι παρηκμασμένες αιρέσεις και προβληματικές οργανώσεις).
Και αυτό γιατί ο σκοπός της πολιτείας ή της κοινωνίας πέραν από το να εξασφαλίσει στον πολίτη τα αναγκαία προς την επιβίωση είναι να βοηθήσει τον άνθρωπο να φτάσει στην τελείωση, στην ολοκλήρωση και την αλήθεια.
Τα κράτη και οι κοινωνίες όπως είναι δομημένες σήμερα έχουν σαν σκοπό κυρίως να υπάρχει μια σχετική ισορροπία στην νομή του πλούτου και στο να δώσουν την ευχέρεια στα μέλη της να καταναλώνουν. Να επιβιώνουν δηλαδή και να καταναλώνουν. Επιβίωση και κατανάλωση είναι μια άθλια ζωή και βέβαια δεν είναι ούτε πολιτισμός, ούτε εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου, ούτε τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε,
Αλλά επειδή ακριβώς οι άνθρωποι σήμερα είναι αδιάφοροι για τις πνευματικές αξίες κυβερνούνται από τα πάθη τους με αποτέλεσμα να βλέπεις ελεεινούς πολιτικάντηδες κάθε λογής από φασίστες, καπιταλιστές, κουμουνιστές, σοσιαλιστές και ότι παρακλάδι θέλεις να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους πρώτα από όλα και δευτερευόντως τις μάζες.
Γιατί μόνο μάζες μπορεί να είναι οι άνθρωποι που ζουν για να δουλεύουν με σκοπό να τρώνε, να κοιμούνται, να διασκεδάζουν και να πηδιούνται. Φυσικά υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό παγκοσμίως που εργάζεται και προσπαθεί να αφυπνιστεί στην αλήθεια, την αρμονία και την ενότητα της ζωής. Που προσπαθεί να ελευθερωθεί από το εγώ και το δικό μου και τις ενστικτώδης επιθυμίες και πάθη. Αυτοί είναι η ελπίδα και ο σπόρος της νέας χρυσής εποχής που έρχεται.
Έτσι λοιπόν σήμερα στα χρόνια της παρακμής λαοί, πολιτείες, πολιτικοί, παπάδες και ακαδημαϊκοί βράζουν στο ίδιο καζάνι. Διότι όλοι τους θέλουν χρήματα, δόξα, εξουσία, άνεση και απόλαυση, και για να τα αποκτήσουν αυτά εξαπατούν, ψεύδονται, εκμεταλλεύονται, κάνουν προπαγάνδα και αν χρειαστεί ασκούν και βία, από ψυχολογική ως σωματική.
Σύντομα λοιπόν όλο αυτό το κοινωνικό γίγνεσθαι θα καταρρεύσει όπως τα τραπουλόχαρτα. Τίποτε δεν θα μείνει όρθιο.
Όσοι αφυπνιστούν και αλλάξουν επίπεδο δόνησης και ύπαρξης θα επιβιώσουν όπως την εποχή του Δευκαλίωνα και του Νώε για να δημιουργήσουν την νέα χρυσή εποχή.
Οι υπόλοιποι θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τον πλανήτη γη για να συνεχίσουν στην φαυλότητα και στα βάσανα σε άλλους πλανήτες και διαστάσεις παρόμοιας ή και χειρότερης δόνησης από αυτή της γης μέχρι να καταλάβουν τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή και να μεταμορφωθούν σε υπάρξεις αφυπνισμένες στην Αλήθεια, την αρμονία και την ενότητα της ζωής.

Μπορείς να διαβάσεις επίσης: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Φως ,ειρήνη, αγάπη
Μιλτιάδης - Ειρηναίος