Monday, August 28, 2017

Οι πόλεμοι γίνονται απαραίτητοι όχι μόνο για τις ολιγαρχίες αλλά για το σύνολο των λαών ~ Μικης Θεοδωρακης

 Σχόλιο του Αεον

Πρέπει εμείς οι δυτικοί λαοί να πάψουμε να υποκρινόμαστε τους αθώους, ή τους αγνοούντες ή να ρίχνουμε τα βαρη αποκλειστικά τις κυβερνήσεις για τους πολέμους αποποιούμενοι τις δικές ευθύνες. 

Αν συνεχίσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας δεν θα αργήσει η ώρα που οι βόμβες θα πέφτουν επάνω απο τα κεφάλια μας όπως τώρα πέφτουν στη Συρία, στο Ιράκ και όπου αλλού οι σύγχρονοι εγκληματίες πολιτικοί των μεγάλων κρατών και όχι μόνο αποφασίζουν να παίξουν με τα όπλα τους και τον στρατό τους. 

Ολα σχεδόν τα ΜΜΕ συνειδητά ή ασυνείδητα εξυπηρετούν την προπαγάνδα των Ελίτ και αποχαυνώνουν το κόσμο με άρθρα του τύπου, ποια τηλεπερσόνα έδειξε τα οπίσθια της στην ταδε παραλία, ποιος εντυπωσιάζει στα τηλεπαιχνίδια τύπου Σουρβαϊβαλ, ποιος ηθοποιός χώρισε, πόσα εκατομύρρια πήρε ο τάδε ποδοσαφιαριστής,  και οτι βάλει ο νους σου. 

 ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ: "Οι κοιμισμένοι είναι εργάτες και συνεργοί σ’ αυτά που γίνονται στον κόσμο."

"Για όσο ο πολύς κόσμος θα είναι παθητικός και απαθής, εκτρπόμενος στον καταναλωτισμό και το μίσος προς τους ευάλωτους, τότε οι ισχυροί μπορούν να κάνουν όπως τους αρέσει, και αυτοί που θα επιβιώσουν θα στοχαστούν στο αποτέλεσμα".
~ Noam Chomsky
“As long as the general population is passive, apathetic, diverted to consumerism or hatred of the vulnerable, then the powerful can do as they please, and those who survive will be left to contemplate the outcome.”
~ Noam Chomsky 

Απόσπασμα του άρθρου του 

ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ - Του Μίκη Θεοδωράκη

του Μίκη ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Η Κολομβία και άλλες υπανάπτυκτες χώρες και λαοί, που παράγουν και εξάγουν ηρωίνη, βρίσκονται στην μαύρη λίστα των εθνών.

Γιατί τάχα να μην είναι στην ίδια μαύρη λίστα οι ανεπτυγμένες χώρες και λαοί που παράγουν και εξάγουν πολεμικά όπλα;

Μήπως το αποτέλεσμα δεν είναι ακριβώς το ίδιο, δηλαδή ΘΑΝΑΤΟΣ ;

Πιστεύω ότι για όσον καιρό θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν βιομηχανίες που παράγουν όπλα, γίνεται αναγκαστική η εμπορία με την εξαγωγή βίας και πολέμου. Κι αυτό γιατί η οικονομία των χωρών αυτών εξαρτάται όλο και πιο πολύ από την βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγή όπλων, σε βαθμό που το βιοτικό επίπεδο των χωρών αυτών να καθορίζεται όλο και περισσότερο από το ύψος των πωλήσεων. Με άλλα λόγια οι πόλεμοι γίνονται απαραίτητοι όχι μόνο για τις ολιγαρχίες αλλά για το σύνολο των λαών, οι οποίοι επωφελούνται άμεσα και έτσι γίνονται σιωπηρά συνυπεύθυνοι.

Και άλλοτε οι ανεπτυγμένες χώρες επωφελήθηκαν από την εκμετάλλευση των φτωχών και ανήμπορων λαών. Σήμερα όμως η εκμετάλλευση αυτή έχει πάρει τη μορφή ενός μαζικού εγκλήματος διαρκείας με την εξαγωγή πολέμου στα Βαλκάνια, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και το Ιράκ, η δε απάθεια με την οποία το αντιμετωπίζουν οι προνομιούχοι λαοί και κυβερνήσεις της Βορείου Αμερικής και της Ευρώπης αποδεικνύει ότι έχουν πια όλοι αντιληφθεί -από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά- ότι ο πλούτος που απολαμβάνουν έχει την οσμή της καμένης σάρκας και την γεύση του αίματος των χιλιάδων αθώων -κυρίως παιδιών- που θυσιάζονται στον βωμό του αυτοαποκαλούμενου πολιτισμένου κόσμου...

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ:  http://theodorakism.blogspot.com.es/2014/07/blog-post.html#more