Tuesday, January 14, 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ
Όταν δεν μπορείς να δεις τίποτε καλό σε αυτούς που δεν ανήκουν στην χριστιανική πίστη και ακόμη περισσότερο θεωρείς άκριτα ότι οι άλλες θρησκείες, ή οι πνευματικές διδασκαλίες και δάσκαλοι (δεν αναφέρομαι σε μεμονωμένα πρόσωπα που παραπλανούν τον κόσμο για προσωπικά ή άλλα συμφέροντα)  κάνουν κακό στους ανθρώπους δεν μπορείς να  δεις την αλήθεια. Μιλάς όπως όλοι σχεδόν οι χριστιανοί για πράγματα που δεν γνωρίζεις και δεν σε αφορούν. Κατακρίνεις τις άλλες θρησκείες, διδασκαλίες και δασκάλους χωρίς να γνωρίζεις τίποτε επί της ουσίας για αυτά.
Έχετε πάρει το ρόλο του Σωτήρα ενώ ακόμη δεν έχετε σώσει ούτε τον εαυτό σας, και δεν έχετε ακόμη γνωρίσει από άμεση εμπειρία την αλήθεια του Θεού.
Ο ίδιος ο Χριστός είπε ‘’όποιος θέλει οπίσω μου ελθείν’’. Δεν προσπάθησε ούτε  να σώσει κανένα με το ζόρι, ούτε ζήτησε να αλλάξει κανείς την θρησκεία ή την πίστη του, ούτε κυνήγησε τις άλλες θρησκείες και δόγματα της εποχής.
Έχετε καταντήσει σαν την CIA και την  KGB  και κατασκοπεύετε και κυνηγάτε ότι δεν είναι χριστιανικό, δήθεν για να σώσετε από τους αλόθρησκους βουδιστές, ινδουιστές κλπ. τους υπηκόους σας χριστιανούς. Ο χριστιανισμός θα έπρεπε να είναι θρησκεία αγάπης και ενότητας όχι ο κριτής και ο δικαστής του κόσμου. Δεν σας ζήτησε ο Χριστός να κρίνετε και να δικάζεται τους άλλους αφορίζοντας τους αναθεματίζοντας τους και προδικάζοντας την καταδίκη τους στη κόλαση επειδή δεν είναι βαφτισμένοι χριστιανοί.
Μην κρίνετε για να μην κριθείτε είπε ο Χριστός. Με το μέτρο που κρίνεται με αυτό θα κριθείτε.
Ο κάθε χριστιανός θα έπρεπε να ακτινοβολεί αγάπη, φως, κατανόηση και αποδοχή για όλους μέσα από την κοινωνία του με την αλήθεια του Θεού και ταυτόχρονα θα έβλεπε στο καθετί τον Θεό αφού τα πάντα είναι μόνο ο Θεός σε έκφραση.
Αυτή η λαμπρότητα του πραγματικού χριστιανού καθώς και η ακτινοβολούσα ειρήνη και αγάπη του, θα προσέλκυε και άλλους να γίνουν χριστιανοί αφού θα πρόστρεχαν προς αυτόν σαν τις μέλισσες προς το μέλι, και όχι όπως κάνει τώρα να προσπαθεί να προσηλυτίσει με φοβέρες και απειλές για κολάσεις και τιμωρίες.
Η βασική αιτία της δυστυχίας των χριστιανών και όλων των αγνοούντων την αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να δουν την θέση του άλλου, αφού στην πραγματικότητα ούτε και τον χριστιανισμό δεν καταλαβαίνουν καλά-καλά, ούτε βέβαια τον ίδιο τους τον εαυτό, πόσο μάλλον τον Θεό και την αλήθεια.
Επιπλέον αυτόν με τον οποίο δεν συμφωνούν τον κάνουν εχθρό και  τον καταδιώκουν. Έτσι ενώ υπάρχει μια ανθρωπότητα και ένας Θεός φέρνουν την διχόνοια, την διαίρεση και τον πόλεμο.
Γιατί ενώ αγνοείς αδελφέ μου την αλήθεια κάνεις κριτική άμετρα και χωρίς σωφροσύνη;
Το μέτρο, η σωφροσύνη αλλά επάνω από όλα η γνώση της Αλήθειας κάνουν κάποιο αληθινό χριστιανό ή καλύτερα  αληθινό  Άνθρωπο και όχι τα δόγματα και οι εκκλησιαστικές πίστεις και δοξασίες.
Βγάλε αδελφέ μου το δοκάρι που έχεις στο μάτι σου και τότε θα μπορείς να δεις καθαρά τι πραγματικά είναι οι υποτιθέμενοι εχθροί της χριστιανοσύνης και της ορθοδόξου εκκλησίας.
Σου εύχομαι ολόψυχα καθώς πλησιάζουν Χριστούγεννα ο Χριστός να  γεννηθεί στην καρδιά σου το συντομότερο δυνατόν και να ζήσεις μια ελευθερία που ποτέ μέχρι τώρα δεν έζησες , μια ειρήνη που ποτέ σου δεν φαντάστηκες, έναν Θείο έρωτα που θα λειώσει όλες τις ματαιότητες και ψευδαισθήσεις μέχρι τα κατάβαθα της καρδιά σου και μια αγάπη που θα χωρέσει όλο τον κόσμο και θα τον μετουσιώσει σε βασιλεία του Θεού.
Αγάπη και φως
Μιλτιάδης - Ειρηναίος
Ειρήνη, Αγάπη, Αρμονία