Thursday, May 22, 2014

ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ - της Έλλης Καρρά


ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ
της Έλλης Καρρά

Σας παρουσιάζω μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σ' έναν άνθρωπο , τον Christophe Thomas, και έναν ταύρο, τον Fadjen, τον οποίο o Christophe υιοθέτησε όταν ήταν 4-5 μηνών. Η μοίρα αυτών των ταύρων είναι να σκοτωθούν σε κάποια αρένα ταυρομαχίας στην Ισπανία ή τη Γαλλία πρός τέρψιν του 'φιλοθεάμονος κοινού'... Ο Christophe μεγάλωσε με αγάπη τον ταύρο αυτό και με τα βίντεό του έχουμε την ευκαιρία να δούμε το αληθινό πρόσωπο αυτών των υπέροχων ζώων:

https://www.youtube.com/watch?v=Kx2iWpdCh48

Τώρα ο Christophe κάνει περιοδείες με τον Fadjen στη Β. Γαλλία, για να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους σχετικά με τις ταυρομαχίες και να τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πόσο φιλήσυχα και ειρηνικά είναι αυτά τα πλάσματα που σκοτώνονται στις αρένες για να διασκεδάσουν τους θεατές έν έτει 2014 !!!

Άλλο ένα βίντεο του Christophe το οποίο με συγκίνησε πολύ:
https://www.youtube.com/watch?v=ASoRBPVg80g Iris, τo νεότερο μέλος της οικογένειας του Fadjen (en HD) -με μουσική υπόκρουση το υπέροχo Hallelujah από τον Jeff Buckley

H άλλη όψη, είναι το δράμα των ζώων που δεν είναι τόσο τυχερά όσο ο Fadjen και η οικογένειά του. Είναι το σιωπηλό μαρτύριο των ζώων μέσα στις φάρμες-στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου στοιβάζονται για να σφαγιαστούν και να καταλήξουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ στη διάθεση αυτή τη φορά του φιλόγευστου κοινού...

Σας παρουσιάζω ένα απόσπασμα από το βραβευμένο ντοκιμανταίρ 'Οι γήϊνοι' (Earthlings), το οποίο ανέβασα στο Youtube με τίτλο ´REQUIEM FOR A LIFE´
https://www.youtube.com/watch?v=aGFhL0dP4hU

Το ντοκιμαντέρ είναι γροθιά στο στομάχι, δεν έχω καταφέρει να το δω ολόκληρο ποτέ. Ξεδιπλώνει την πραγματικότητα του πολιτισμού μας -που μόνο πολιτισμός δεν είναι- και είναι εκατομμύρια οι άνθρωποι που μετά απ' αυτό άλλαξαν ριζικά τη διατροφή, την ένδυση και τη συμπεριφορά τους απέναντι στα ζώα.

Προσωπικά, μου φαίνεται αδιανόητο πλάσματα όπως ο Fadjen και η Iris, να καταλήγουν μπριζόλες και λουκάνικα. Μου φαίνεται τόσο σκληρό και έξω από την ανθρώπινη φύση, όπως ο κανιβαλισμός ή τα εστιατόρια σκύλων και γατών που έχουν οι Κινέζοι..

Γνωρίζω καλά, πως η χορτοφαγία και η α-κρεοφαγία είναι θέμα συνείδησης και ωριμότητας της ψυχής, και ότι η αγριότητα της συμπεριφοράς μας προς τα ζώα, όχι μόνο στα ζώα-φάρμας, αλλά και στα πειραματόζωα, τα ζώα του τσίρκου, τα κατοικίδια, τα δελφίνια και τις φάλαινες, τα ζώα γούνας κ.λπ. καθρεφτίζουν το επίπεδο συνειδητότητας της πλειοψηφίας της ανθρωπότητας. Ένα επίπεδο που εμένα προσωπικά με θλίβει βαθύτατα και εύχομαι και προσεύχομαι να ωριμάσουμε γρήγορα, γιατί τον πόνο και το αίμα των αθώων ζωντανών, το πληρώνουμε με δικό μας πόνο και αίμα... με τους αμέτρητους πολέμους που γεννά η βία μας και τις ατέλειωτες αρρώστιες που μας γεμίζουν η λαιμαργία, η φιληδονία και ο εγωισμός μας.

'Τα ζώα είναι του θεού, η κτηνωδία είναι ανθρώπινη'
~Βίκτωρ Ουγκώ

Θα ήθελα να τελειώσω, με ένα όμορφο βίντεο του Christophe, ένα βίντεο που η μουσική του επένδυση και η απλότητα της ζωής που φωτογραφίζει μ' έκανε να δακρύσω από συγκίνηση..
https://www.youtube.com/watch?v=Rit30k7BqMQ Un petit bouc élevé par una chienne Berger Allemand

Να είστε όλοι καλά
Με αγάπη

Έλλη Καρρά