Wednesday, May 7, 2014

Η ΝΕΑ ΓΗ

Η ΝΕΑ ΓΗ

Κάθε πολιτική, κοινωνική, θρησκευτική, οικονομική μεταρρύθμιση που δεν λαμβάνει υπόψη την ριζική εσωτερική αλλαγή του ατόμου είναι καταδικασμένη να αποτύχει όπως πολλάκις έχει συμβεί ως τα τώρα.

Ακόμη και η πιο σωστή μεταρρύθμιση σε όλα τα επίπεδα της ζωής εάν πρόκειται να εφαρμοστεί μόνο με εξωτερικά μέσα και νόμους είναι καταδικασμένη να αποτύχει όταν τα άτομα που αποτελούν την κοινωνία στην οποία εφαρμόζεται στερούνται παιδείας και συνείδησης.

Ο Πλάτωνας απέτυχε να υλοποιήσει την ιδανική πολιτεία σε κάποια μικρή πόλη της Σικελίας 2500 χρόνια πριν, κυνηγήθηκε απο εκεί και πουλήθηκε ως δούλος.
Ο Σωκράτης δολοφονήθηκε απο τους αθηναίους συμπολίτες του επειδή αυτοί προτίμησαν το ψέμμα από την Αλήθεια. Το ίδιο και ο Πυθαγόρας. Το ίδιο και ο Χριστός.

Η σημερινή ανθρωπότητα δεν έχει μέλλον διότι στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι μολυσμένοι από τον εγωισμό και τις αμέτρητες παραφυάδες του ζούνε λίγο επάνω από το επίπεδο του ζώου. Σύντομα θα αφανιστεί αυτή η εκφυλισμένη φυλή για να μπορέσει η ζωή να ανανεωθεί και να δημιουργήσει μια καινούργια ανθρώπινη φυλή από τις στάχτες της τωρινής και η οποία θα ζήσει σε ένα ανώτερο επίπεδο συνειδητότητας. Μια ανθρωπότητα στην οποία θα βασιελύει η ειρήνη, η αγάπη, η αρμονία, η υγεία, η ευημερία, ο σεβασμός στη ζωή και στην οποία οι άνθρωποι θα έχουν συνείδηση της πνευματικής τους υπόστασης και της ενότητας τους με τον Θεό.

Όποιος δεν συγχρονίζεται με τις αλλαγές που συμβαίνουν στην γη στο επίπεδο της συνειδητότητας και ασχολείται μόνο για την επιβίωση του απλά χάνει τον χρόνο του άσκοπα  γυρίζοντας συνεχώς μέσα στην ίδια δύνη (του φόβου, της απομόνωσης, των αδιέξοδων,  της αποχαύνωσης στις απολαύσεις, στο κυνήγι του πλούτου και της φήμης, της δυστυχίας, της απόγνωσης....) από την οποία δεν θα μπορεί να βγει.

Μιλτιάδης - Ειρηναίος