Friday, July 3, 2015

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015 -ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015 - ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ

Όσοι νεοέλληνες τάσσονται με τους δανειστές, εκβιαστές και δολοφόνους των λαών και όχι με την κυβέρνηση που παλεύει για το καλό μας, υποσκάπτουν την δυνατότητα μας να αντισταθούμε σθεναρά και να διεκδικήσουμε αυτό που θα ήταν το καλύτερο για όλους μας.

Αν είμασταν όλοι ενωμένοι σ’ ενα ΟΧΙ θα ‘χαμε δώσει στους αποικιοκράτες ένα καλό μάθημα και σε όλους τους ευρωπαίους ενα μήνυμα ελπίδας για αλλαγή και απαλλαγή από τις νεοφιλεύθερες πολιτικές.

 Σ αυτές τις στιγμές πρωτεύει η ενότητα παρά τις μεγάλες διαφορές που μπορεί να έχουμε μεταξύ μας. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να συμβεί η ενότητα , όταν στην πολιτική σκηνή κυριαρχούν μικρονοόντες, καιροσκόποι, σπιθαμιαίοι πολιτικάντηδες. Σύμφωνα όμως με τους σοφούς οι λαοί εχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν.

Στην Ελλάδα είναι φανερό ότι δεν έχουν όλοι τα ίδια συμφέροντα, ούτε κοινή συνείδηση. Δεν είμαστε ένα κράτος, μια πολιτεία, κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, αλλά μια κοινωνία που ο καθένας (ή η κάθε ομάδα) προσπαθεί για το δικό του συμφέρον, αδιαφορώντας για τους συμπολίτες του ή λειτουργώντας ακόμη και εις βάρος τους. Συντεχνίες, κάστες, ομάδες συμφερόντων, τελικά μια, στην πλειοψηφία της, κοινωνία υποκριτών, συμφεροντολόγων και ασυνείδητων ανθρώπων με προσανατολισμό την ευχέρεια στην κατανάλωση και την αποχαύνωση των φτηνών διασκεδάσεων.

ΝΔ, Πασοκ, Ποταμι αντί να ενωθούν με την Κυβέρνηση, σκάβουν το λάκκο της αδυνατώντας να δουν ότι θα πέσουν κι αυτοί μαζί στον ίδιο λάκκο. Άνθρωποι χωρίς διορατικότητα, χωρίς καθαρότητα σκέψης, χωρίς στρατηγική και όραμα για την Ελλάδα. Μικρονοούντες, καιροσκόποι, δειλοί και φοβισμένοι.
Για το ΚΚΕ πρέπει να κάνω ιδιαίτερη μνεία γιατί πρόκειται για ιδιαίτερο φαινόμενο. Δογματικοί, άκαμπτοι (παρ οτι πολλές ιδέες τους ειναι σωστές) και απροσάρμοστοι, κλεισμένοι στις φαντασιακές ιδεοληψίες τους, αδυνατούν να δράσουν σύμφωνα με τις ανάγκες των καιρών.

Παρότι για μένα έτσι έχουν τα πράγματα, είναι θεμιτό να ψηφίσει ο καθένας σύμφωνα με την αντίληψή του αλλά ταυτόχρονα απαραίτητο  να παραμείνουμε ενωμένοι ως λαός ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα.

Ειναι πολλά αυτά που πρέπει να γινουν στην χώρας μας για να φτιάξουμε  μια καινούργια πραγματικότητα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει απλά και μόνο με την ψήφο αλλά κυρίως με την συνεχή προσπάθεια του καθένα μας.

Αν θέλουμε ένα καλύτερο κόσμο θα πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να γίνουμε αυτό που θέλουμε να είναι ο κόσμος. Αν θέλουμε ένα κόσμο ειρήνης για παράδειγμα πρέπει εμείς οι ίδιοι ο καθένας μας να βρει την Ειρήνη μέσα του, αν θέλουμε ενα κόσμο δίκαιο πρέπει εμείς να είμαστε δίκαιοι, αν θέλουμε ενα κόσμο ευημερίας πρέπει να εργαστούμε και να αξιοποιήσουνε τα ταλέντα και την δημιουργηκότητας μας, αν θέλουμε ένα κόσμο αλήθειας εμείς πρέπει να ζούμε με αλήθεια να λέμε την αλήθεια να σκεπτόμαστε την αλήθεια. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα πράγματα που αφορούν τον καθένα μας και τον κόσμο μας, γιατί εμείς είμαστε ο κόσμος, ο κόσμος είμαστε εμείς.

Στο βαθμό που ο καθένας από εμας αλλάζει και ζει συμφωνα  με τις αιώνιες αξίες της ζωής, την ειρήνη, την δικαιοσύνη, την αγάπη, την αλήθεια, στον ίδιο βαθμό θα αλλάξει και ο κόσμος και θα λειτουργεί με αυτές τις αξίες γιατί ο κόσμος μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνισταμένη της εξωτερίκευσης της ψυχολογικής κατάστασης όλων όσων τον απαρτίζουν.

Παρ οτι θεωρώ οτι είναι απίθανο η πλειοψηφία των νεοελλήνων να εργαστούν για την εσωτερική τους ανάπτυξη εύχομαι να είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι αυτοί που θα το προσπαθήσουν.

Ας είναι λοιπόν αυτή η δύσκολη συγκυρία όχι μια στείρα αντιπαράθεση ανάμεσα στο ναι και το οχι αλλά μια ευκαιρία να μάθουμε κάτι ουσιαστικό ως άτομα και ως κοινωνία να ξεπεράσουμε κάποιες απο τις αδυναμίες μας να αναπτύξουμε αρετές και ικανότητες και ολοι μαζί να εργαστούμε για ενα καλύτερο κόσμο.