Tuesday, June 30, 2015

Η πτώση του τείχους του Βερολίνου τον Νοέμβριο του 1989 εσηματοδότησε το τέλος ενός πολιτισμού

Η πτώση του τείχους του Βερολίνου τον Νοέμβριο του 1989 εσηματοδότησε το τέλος ενός πολιτισμού
Του Δημήτρη Κιτσίκη
Τώρα και μερικές εβδομάδες ακούγονται οι αλαλαγμοί των Βαρβάρων της Δύσεως συνεπικουρουμένων των βελασμάτων των προβάτων της παγκόσμιας στάνης, ενθουσιασμένων για την τροφή που οικειοθελώς προσέφεραν του εαυτού των στον ιμπεριαλιστικό λύκο, εικόνα του οποίου θα παραμείνει για πάντα το φοβερό σκιάχτρο του διδύμου Λεχ Βαλέσα-Μιχαήλ Γκορμπατσόβ. Ακόμη και ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι τείχη δεν πρέπει να αναγείρονται κατά του εχθρού διότι υποχρεωτικά θα κατεδαφιστούν με εξαίρεση το Σινικό τείχος.
Και όμως, στον Ε’ αιώνα μ.Χ. το λίμες, δηλαδή το ρωμαϊκό τείχος που διέσχιζε στην μέση της Ευρώπης από Δυσμάς προς Ανατολάς, για να προστατεύσει τον ρωμαϊκό (δηλαδή ελληνικό) πολιτισμό από τη γερμανική βαρβαρότητα, κατέρρευσε στο δυτικό του τμήμα, λόγω της ρωμαϊκής παρακμής (όπως και το τείχος του Βερολίνου κατέρρευσε λόγω Σοβιετικής παρακμής), αλλά και λόγω της υπεροχής των Βαρβάρων. Και έκτοτε για χίλια χρόνια το δυτικό τμήμα της Ευρώπης εβυθίστη σε ακατανόμαστη βαρβαρότητα, όπως σήμερα, μετά το 1989, ο κόσμος βυθίζεται στην ακατανόμιστη αμερικανική βαρβαρότητα.
Πράγματι, η πτώση του τείχους το 1989, ήνοιξε τη θύρα στον πλανητικό πόλεμο, τον πλέον αιμοσταγή όλων των προηγουμένων πολέμων παγκοσμίων αναμετρήσεων, ο οποίος ξεκίνησε επισήμως, στην καρδιά της Ευρώπης, στις 24 Μαρτίου 1999, με τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, από το ΝΑΤΟ και που θα λήξει γύρω στο 2030 με έναν γενικευμένο πυρηνικό πόλεμο που θα εξαλείψει ένα μεγάλο μέρος της ζωής επί του πλανήτου. Επειδή η Ουάσινγκτον εχρειάζετο έναν συμπαντικό εχθρό κατασκεύασε εκ του μηδενός έναν εχθρό, χωρίς σύνορα, την τζιχαδιστική απειλή, πρώτα με τον Μπιν Λάντεν και μετά με το χαλιφάτο του ISIS. Κάτι τέτοιο δεν ηδύνατο να επιτευχθεί προ της πτώσεως του Τείχους όταν όλος ο πλανήτης ευρίσκετο ακινητοποιημένος στην ισορροπία του τρόμου.
Το 1999 η τότε Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Μαγδαληνή Ωλμπράιτ είχε παρατηρήσει, ενώ βομβάρδιζε την Γιουγκοσλαβία «Είχαμε το ΝΑΤΟ και μέχρι στιγμής αδυνατούσαμε να δοκιμάσουμε την αποτελεσματικότητά του (λόγω Ψυχρού Πολέμου), τώρα ημπορούμε», με τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας.

Ο πυρηνικός πόλεμος και το τέλος του κόσμου 

No comments:

Post a Comment